Real Noorderwijk mag zich na de bekerfinale in het zaalvoetbal de morele winnaar noemen. Al bestaan er voor morele winnaars geen bekers. Real Noorderwijk was in een gesloten eerste helft ongelukkig op achterstand gekomen. Na enkele kansen voor Halle-Gooik in de tweede helft werden de Brabanders bijna in eigen doel gedrukt. Real Noorderwijk dolde met zijn tegenstrever die op een geweldige doelman beroep konden doen. Op amper tien minuten voetbalde Real Noorderwijk tien doelrijpe kansen bij mekaar. Alleen die bal wou er niet in. Op een zeldzame tegenstoot van Halle-Gooik werd het 0-2. Real Noorderwijk kon direct tegenscoren, zette in de slotfase alles op alles. Maar opnieuw wou de bal er niet in. Met een vliegende doelman zette coach Schapmans nog extra druk maar uit de tegenstoten kon Halle-Gooik nog tweemaal scoren.